Aktualni prvak i vodeća momčad prvenstva, Juventus nastavio je s pobjedama i u talijanskom kupu. Stara Dama je na svom stadionu pobjedila Atalantu s 3:2 u osmini finala, a u napadu je briljirao hrvatski napadač Mario Mandžukić.

Hrvat je prvo pogodio vratnicu, zatim asistirao Dybali za prelijep pogodak, a u 35. minuti se i sam upisao u strijelce nakon što mu je Dybala uzvratio asistencijom.
 

Atalanta se vraća u igru u 72. minuti pogotkom Konka, no samo tri minute kasnije Miralem Pjanić vraća Juventusu prednost od dva gola pogotkom iz kaznenog udarca.

Ipak, Stara Dama je morala strepiti do samog kraja, jer je u 81. minuti Latte Latha smanjio na 3:2, no ispostavilo se kako je to bio i konačan rezultat.

Mandžukić je odigrao svih 90. minuta za Juve, Pjanić je igrao do 81. minute, a priliku od pola sata je dobio i povratnik nakon ozljede Marko Pjaca.

Nogometaši Fiorentine plasirali su se u četvrtfinale Talijanskog kupa svladavši u Firenci Chievo s 1-0 pogotkom u sudačkoj nadoknadi.

"Viole" su do pobjede došli iz dvojbeno dosuđenog kaznenog udarca kojeg je u 93. minuti realizirao Bernadeschi. Obje momčadi su utakmicu završili s desetoricom igrača - u 45. minuti je crveni karton dobio igrač gostiju Ivan Radovanović, a u 71. minuti je "pocrvenio" igrač Fiorentine Mauro Zarate. Kod domaćina je cijelu utakmicu odigrao Nikola Kalinić, Milan Badelj je zamijenjen u 72. minuti, dok je Hrvoje Milić ostao na klupi.

Fiorentina se pridružila Napoliju koji je u utorak u Napulju s 3-1 izbacio drugoligaša Speziju. Sutra se sastaju Milan i Torino.