Roma je u derbiju su 36. kola talijanskog prvenstva na Olimpijskom stadionu svladala Juventus 3:1 i tako odgodila proslavu još jednog naslova prvaka za Staru damu.

Juventusu je i bod iz ovog susreta bio dovoljan za osvajanje šestog uzastopnog naslova, ukupno 33. u klupskoj povijesti, a poveo je golom Lemine (21.). No vrlo brzo Roma je izjednačila pogotkom svog kapetana De Rossija (25.) da bi u nastavku potpuni preokret osigurali El Shaarawy (56.) i Nainggolan (65.), prenosi Index.hr.

Dva kola prije kraja prvenstva vodeći Juventus ima 85 bodova, četiri više od druge Rome, odnosno pet više od trećeg Napolija. Novu priliku za osvajanje naslova Juventus će imati sljedeće nedjelje kada će na svom terenu ugostiti Crotone.
 

Mario Mandžukić igrao je čitavu utakmicu za Juventus, no nakon utakmice hrvatski napadač požalio se na ozljedu zbog udarca koji je dobio od De Rossija deset minuta prije kraja.

Mandžo je nekoliko minuta proveo izvan terena s bolnom grimasom na licu dok je primao liječničku pomoć, ali nije mogao napustiti igru jer je Allegri već obavio sve izmjene. Onako vruć završio je susret, no kad se ''rana ohladila'', morao je na liječnički tretman. To je bilo dovoljno da navijače Stare dame uhvati panika jer su zabrinuti da bi Juve mogao ostati bez Mandžukića u finalu Lige prvaka protiv Reala 3. lipnja.

Da razloga za paniku nema potvrdio je trener Allegri koji je kazao da se čudo mora desiti da Mandžo ne istrči na travu Cardiffa.

''Ne brinite za njega, dobio je samo nešto jači udarac u leđa, bit će on dobro. Možemo se okladiti u što god želite da će Mario dati sve od sebe kako bi odigrao tu utakmicu'', umirio je navijače Allegri.