Troje policajaca je umrlo u bolnici u Kumanovu, doznaje N1 od izvora u toj zdravstvenoj ustanovi. U ovom makedonskom gradu od jutros traje oružani sukob policije i zasad nepoznate, velike i naoružane grupe.

Kako saznaje N1, u sukobima, koji su započeli jutros u 4.40, ranjeno je devet policajaca iz specijalne jedinice Tigar, a jedan od njih je teško povrijeđen. Ranjen je i jedan od napadača, koji su uniformirani.

Pucnjava i detonacije su se čuli tijekom cijelog jutra u ovom mjestu.

Kumanovo nadlijeće helikopter, a policijske snage iz cijele zemlje upućene su u taj grad.

Građanima je zabranjeno napuštati domove.
 

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Makedonije još nema nikakve službene informacije u vezi s ovim slučajem, koji je uznemirio stanovnike Kumanova.

Glasnogovornik policije Ivo Kotevski kaže da je "u tijeku operacija u Kumanovu i da neće objavljivati ništa dok se ne završi".
Kako doznaje N1 od neslužbenih izvora, riječ je o sukobu policije s većom grupom, od oko 70-tak naoružanih osoba.

Podsjetimo, ovo nije prvi ovakav incident. Nedavno je grupa naoružanih napadača upala u karaulu Gošince, na granici prema Kosovu, i na nekoliko sati zarobila policajce koji su se u njoj nalazili. Odgovornost na taj napad preuzela je OVK.

U Makedoniji je ovih dana stanje nestabilno, ljudi su krenuli u prosvjede u osam gradova, na poziv opozicije i nakon nove "bombe" Zorana Zaeva.