Zbog nestabilnih vremenskih prilika i loših uvjeta za vožnju u Bosni i Hercegovini, pojačana je kontrola posjedovanja zimske opreme za sva motorna vozila, a policija isključuje vozila koja nemaju zimsku opremu.

To se posebno odnosi na dionice preko planinskih prijevoja. 

Zbog snijega i sniježnih nanosa potpuno je obustavljen promet na cestama Tomislavgrad - Rama i Rakitno-Blidinje, dok je na području cijele Hercegbosanske županije zabranjen promet za vozila teža od 7,5 tona. 

Na autoputu A-1 Zenica-Tarčin prometuje se uz ograničenje brzine od 60 km/h. Vozači se upozoravaju na mjestimično jače udare vjetra, kao i na poledicu. Ekipe putnih službi su na terenu, ali je zbog izrazito niskih temperatura usporeno djelovanje posipnog materijala. 

Granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić, Crna Gora) zatvoren je za teretna vozila, dok je zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na GP Izačić također obustavljen promet teretnih vozila.

S obzirom da je na području Crne Gore, na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić, zabranjeno kretanje za teretna vozila s prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum.

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Velika Kladuša na izlazu iz BiH čeka se oko 1 sat, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  

Zbog aktualnih radova na području Hrvatske, tijekom dana se prometuje usporeno na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, priopćeno je iz BIHAMK-a.