Sinoć je u 22.01 i službeno nastupila jesen, po plodovima i bojama najraskošnije godišnje doba. - Iznimno suho ljeto i visoke temperature uvelike su iza nas, ono što nas očekuje je blagi pad temperature i više oborina, što i karakterizira ovo godišnje doba - kazao je Damir Šantić iz FHMZ-a.

Tako će danas u BiH prijepodne prevladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u središnjim i istočnim područjima očekuje se magla, a u drugoj polovini dana u Bosni povećanje naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalni pljuskovi su mogući u Krajini i sjevernim područjima Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti između 4 i 9 °C, na jugu 9 i 13 °C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 17 i 23 °C. U nedjelju nas očekuje pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje predviđaju se jači pljuskovi i grmljavina. Najniža jutarnja temperatura bit će između 5 i 10 °C, na jugu 10 i 13 °C.

Najviša dnevna temperatura većinom će biti između 16 i 22 °C, na jugu do 24 °C. U ponedjeljak će biti oblačno sa slabom kišom. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti između 6 i 11 °C, na jugu 11 i 14 °C, a najviša dnevna uglavnom između 13 i 18 °C, na jugu do 21 °C.