Članovi Strukovnoga sindikata doktora medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije održali su u ponedjeljak jednosatni štrajk upozorenja, a još se ne zna hoće li članovi Sindikata u utorak 23. siječnja stupiti u najavljeni generalni štrajk.

Predsjednica Strukovnoga sindikata doktora medicine i stomatologije HNŽ Kristina Bevanda kazala je da od županijske Vlade još nisu dobili službeni odgovor u vezi datuma početka pregovora o novom kolektivnom ugovoru.

Iz medija smo saznali da će Vlada HNŽ pregovore sa sindikatima zdravstva započeti 26. veljače, ali Sindikat još nije dobio nikakvu obavijest. Moramo vidjeti formu i sadržaj te odluke kako bismo odlučili o našim daljnjim koracima, kazala je Feni Bevanda.

Podsjetimo, na sjednici Mirovnoga vijeća održanoj u četvrtak u Mostaru između predstavnika Strukovnoga sindikata doktora medicine i stomatologije HNŽ i predstavnika Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ, županijskoj Vladi dan je rok da do podneva 22. siječnja objavi datum početka pregovora za novi kolektivni ugovor doktora medicine i stomatologije ili će u suprotnom taj sindikat ostvariti legalno pravo za pokretanje generalnoga štrajka, koji je najavljen za 23. siječnja.

Vlada HNŽ je objavila da će pregovore s predstavnicima sindikata započeti 26. veljače.

(Fena)