1) Diego Costa: Francuski sportski dnevnik L'Equipe definira ovog španjolskog Brazilca sinonimom za provokativnog igrača. On je čuven po svome kratkom fitilju i burnom temperamentu za vrijeme igre, tako da mu se nerijetko, zbog reakcija u igri, događaju kazne i do tri utakmice zabrane igranja zaredom.

2) Zlatan Ibrahimović: Nitko ne može poreći prirodni talent Šveđaninu, zbog kojega je postao i najbolji strijelac u PSG-u. Međutim, mnoštvom upitnika obiluje njegova arogantnost i šepurenje na terenu, što jamči svađu i koškanje s protivničkim igračima i navijačima.



3) Cristiano Ronaldo: Za mnoge je portugalski napadač jedan od najboljih igrača u svjetskom nogometu, za druge on je ekstremni egocentrik okružen ljudima koji poskaču na svaku njegovu riječ.

4) Nigel De Jong: Osvajač titule viceprvaka svijeta s Nizozemskom 2010. godine, ostat će upamćen kao ''grubijan'' u nogometu. Po svome svirepom prekršaju nad Xabijem Alonsom u finalnoj utakmici u Johannesburgu, zasigurno ga se najviše sjećamo. On je i dok je igrao za LA Galaxy osakatio protivničkog igrača Darlingtona Nagbea (Portland Timbers), kojeg su sa stadiona odvezli u invalidskim kolicima.



5) Sergio Busquets: S Barcelonom i Španjolskom je osvojio najznačajnije nogometne titule, ali mnogi se slažu kako zaslužuje i Oscara kao ''najbolji glumac'', jer često pred sucima i publikom odglumi kako je teško fauliran i ozlijeđen.

6) Arjen Robben: Nitko ne može poreći nizozemskom brzancu jedinstvenu vještinu koju pokazuje kao paklen krilni igrač, posebice obdaren brzim driblinzima, ali Bayernov je napadač također poznat po svojim spektakularnim ''ronilačkim sposobnostima", pada kao ustrijeljen.



7) John Terry: "Dirty" je riječ kojom ga opisuje L'Equipe. Ovaj defanzivni veteran obožavan je od strane sljedbenika na Stamford Bridgeu, ali u jednakoj mjeri i omražen kod protivničkih navijača.

8) Mario Balotelli: Zašto uvijek ja? Nosio je čuvenu "Why Always Me?"-majicu za vrijeme dok je igrao u Manchester Cityju, ali i sada u francuskoj ligi ima taj nevjerojatni dar da u istome klubu oko sebe stvara i prijatelje i neprijatelje.



9) Emir Spahić: Bosanskohercegovački branič je dobro poznat po svojoj sposobnosti da "jače zapne", a povremeno to znači primjenu ''prekomjerne tjelesne sile'' i protiv suparničkih ili svojih igrača, navijača, zaštitara...

10) Luis Suarez: Urugvajac je pao u nemilost mnogobrojnih nogometnih navijača nakon što je pokušao ugristi talijanskog braniča Giorgia Chiellinija na Svjetskom prvenstvu 2014. u u Brazilu. Taj incident će ga zasigurno pratiti u ostatku njegovih igračkih dana.