Devet mjeseci nakon što je Leicester City senzacionalno osvojio naslov engleskog prvaka, vodstvo kluba uručilo je otkaz menadžeru Claudiju Ranieriju.

Prema pisanju engleskog tiska, čelnici kluba su izgubili strpljenje i više nisu željeli tolerirati loše igre koje ove sezone pokazuju 'Lisice'.

Leicester City trenutačno se nalazi na 17. mjestu Premiershipa sa svega jednim bodom više od zone ispadanja. U FA kupu je ispao od trećeligaša Millwalla, dok je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka više sretno nego spretno izgubio samo 2:1 na gostovanju kod Seville.

Nagađalo se kako bi Ranieri mogao na koncu sezone napustiti klub, međutim vlasnici nisu imali previše milosti. Uručili su mu otkaz premda je Leicester pod vodstvom talijanskog stručnjaka osvojio prvi naslov prvaka u povijesti kluba.

"Ranieri je predvodio našu momčad do najvećeg uspjeha u 133 godine povijesti kluba. Međutim, naše igre ove sezone i rezultati u prvenstvu nisu zadovoljavajući. Vodstvo kluba je osjetilo kako je vrijeme za promjenu", poručili su čelnici kluba.

Ranieri je preuzeo Leicester City u srpnju 2015. godine, a prije toga vodio je Juventus, Inter, Romu, Monaco, Parmu, Chelsea, Fiorentinu, Atletico Madrid, Valenciju, Napoli te reprezentaciju Grčke.