Pastir Amel Dizdarević pretukao je i svezanog u šumi kod Kupresa ostavio poduzetnika Ivu Jakovljevića iz Jajca 

Prava drama odvijala se u utorak na području Kupresa. Poznati poduzetnik Ivo Jakovljević, rodom iz Jajca, pretučen je, vezan i ostavljen u mračnoj šumi, liječnici mu se bore za život, piše Večernji list.

Policijska postaja Kupres dobila je u utorak oko 15.00 sati dojavu od djelatnika Kupreške šumarije da je na lokaciji Koprivnice u šumi pronađena nepoznata muška osoba koja je bila svezana i pretučena. Na mjesto događaja odmah su izašli djelatnici pozvane Policijske postaje koji su utvrdili kako je riječ o 58-godišnjem I. J. iz Jajca. Kako je ozljeđeni sam kazao policiji, pretukao ga je i opljačkao te pokušao ubiti A. D. koji se, nakon počinjenog kaznenog djela, udaljio s mjesta događaja u nepoznatom smjeru.

Ivo Jakovljević je odvezen najprije u Dom zdravlja Bugojno, a potom u Medicinski centar Travnik na daljnje liječenje. Kako neslužbeno doznaje Večernji list, Jakovljevića je pretukao Amel Dizdarević, podrijetlom iz Kladuše, a njih dvojica se od ranije poznaju. Naime, Jakovljević se bavio uzgojem i prodajom ovaca, a Dizdarević je kod njega radio kao pastir. U utorak prijepodne su se njih dvojica dogovorila ići na izlet u blizinu šume Koprivnice. Usput su svratili u trgovinu, kupili piletinu i ostale namirnice za roštilj te se uputili na odredište.

Prema tvrdnjama ozlijeđenog, kad su stigli na mjesto gdje su planirali roštiljati, ušli su u dio šume kako bi prikupili grančice i drva potrebna za vatru. U jednom trenutku, kad se Jakovljević sageo po granu, Dizdarević ga je, najvjerojatnije drvetom, udario po glavi i leđima. Jakovljević je pao te se pokušao obraniti, međutim, Dizdarević, koji je bio iznad njega, nastavio ga je tući. O kakvim se udarcima radilo, najbolje pokazuje podatak kako je Jakovljeviću napukla lubanja te mu je slomljen veći broj rebara. Iako je vidio da je Jakovljević teško ozlijeđen te da bi uslijed tih ozljeda mogao podleći, Dizdarević ni u jednom trenutku nije pomišljao pomoći mu ili pozvati pomoć.

Monstruozno ga je pretukao, vezao i ostavio u šumi te pobjegao u nepoznatom smjeru. Unatoč teškim ozljedama, Jakovljević je nakon nekoliko sati uspio osloboditi noge te se, teško krećući i pozivajući pomoć, uputio prema naselju. Njegovo zapomaganje čuo je djelatnik Kupreške šumarije, koji je, kad je ugledao Jakovljevića, odmah pozvao policiju i hitnu pomoć. Jakovljević je tada još bio pri svijesti te je prisutnima uspio ispričati tijek događaja te tko mu je to napravio. Vrlo brzo je dobio napad kašlja, krvarenje te je počeo gubiti svijest, piše Večernji list.

Nakon što je odvezen, najprije u Dom zdravlja Bugojno, a potom u Medicinski centar Travnik, Jakovljevića su liječnici hitno uputili u Kliniku urgentne medicine (KUM) Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Tijekom jučerašnjeg dana Jakovljević se nalazio u životnoj opasnosti, a zbog ozljeda su ga liječnici stavili u induciranu komu. Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije tijekom jučerašnjeg dana nastavili su s istražnim radnjama u tom slučaju, a sa svime je upoznat i županijski tužitelj.