Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač obznanio je danas imena 30 igrača na koje računa za predstojeći prijateljski ogled s Gibraltarom te kvalifikacijski dvoboj protiv Italije.

Na popisu izbornika Kovača nema Luke Modrića, zvijezde Reala i ponajboljeg hrvatskog nogometaša, koji će zbog ozljede propustiti utakmicu protiv 'Azzurra' na Poljudu.

"Razgovarao sam danas s Lukom i on jednostavno nije još u stanju da bi uskoro mogao početi trenirati, a kamoli zaigrati. Naravno da je velika šteta što ne može biti s nama, ali govorili smo od početka da je zdravlje najvažnije i da nema potrebe riskirati. Luka će s nama odigrati još puno velikih utakmica, pa je jedino logično da mu damo potporu u maksimalnom oporavku kako bi se potpuno zdrav vratio u puni pogon", komentirao je Lukin izostanak izbornik Niko Kovač.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 3. lipnja u Zagrebu, a zbog klupskih obveza reprezentaciji će se 8. lipnja priključiti Ivan Rakitić, Darijo Srna, Domagoj Vida, Danijel Pranjić i Gordon Schildenfeld.

"Kraj sezone uvijek je zahtjevan za sve igrače, ali pred nama je veliki susret s Italijom i siguran sam da je to dovoljan motiv za izvući maksimalnu snagu za tu utakmicu. Proširili smo kadar s obzirom na dvostruki program i utakmicu s Gibraltarom nakon koje ćemo skratiti popis igrača," poručuje izbornik Kovač.

Hrvatska protiv Gibraltara igra 7. lipnja u 18:00 sati u Varaždinu, dok je kvalifikacijski ogled protiv Italije na rasporedu 12. lipnja u 20:45 sati u Splitu.

Hrvatska nakon pet kola vodi na ljestvici skupine H sa 13 bodova, Italija je druga s dva boda manje, a treća je Norveška s devet bodova. Slijede Bugarska (5), Azerbajdžan (3) i Malta (1).

POPIS KANDIDATA

VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

BRANIČI: Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Tin Jedvaj (Bayer), Marin Leovac (Rijeka), Dejan Lovren (Liverpool), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Darijo Srna (Šahtar), Ivan Tomečak (Rijeka), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Šime Vrsaljko (Sassuolo)

VEZNI: Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter Milano), Alen Halilović (Barcelona B), Mato Jajalo (Palermo), Mateo Kovačić (Inter Milano), Mario Pašalić (Elche), Ivan Rakitić (Barcelona), Marko Rog (Split)

NAPADAČI: Nikola Kalinić (Dnipro), Andrej Kramarić (Leicester City), Mario Mandžukić (Atletico), Ivica Olić (HSV), Ivan Perišić (Wolfsburg), Marko Pjaca (Dinamo), Ante Rebić (Leipzig), Anas Sharbini (Rijeka), Mario Šitum (Spezia).