Premijer Kosova, Isa Mustafa primio je kosovskog biskupa Dode Gjergjija, koji je prenio zahvalnost katoličke crkve Vladi Kosova na podršci i doprinosu u organiziranju aktivnosti povodom proglašenja Majke Tereze svetom, javlja agencija Anadolija.

Biskup Dode Gjergji je, kako je priopćeno iz Vlade, premijeru Mustafi uručio službeni poziv za koncert koji će biti organiziran u Vatikanu tim povodom. Kosovski premijer je izrazio poštovanje i izuzetan ponos koji svaki Albanac i svaki građanin Kosova osjeća povodom proglašenja velike humanitarke, sveticom.

Vlada Kosova je povodom proglašenja svetom Majke Tereze organizirala i podržala mnogo aktivnosti, počevši od proglašenja 2016. godinom Majke Tereze, do velikog koncerta koji će u nedjelju 4. rujna biti održan u Vatikanu na kome će sudjelovati mnogobrojne glazbene zvijezde, uključujući i Ritu Oru i druge velike albanske umjetnike. Uzvanice na koncertu će biti visoke osobe iz Vatikana, Italije, sa Kosova i iz mnogih drugih zemalja sveta.

Gongje Bojaxhiu, poznata kao Majka Tereza je albanskog porekla. Ona je osnovala red Misionarki milosrđa u okviru Katoličke crkve i za svoj humanitarni rad 1979. godine dobila je Nobelovu nagradu za mir. Ona je vodila centre za siromašne, bolesne, siročiće i umiruće u Kalkuti, u Indiji.