Povratnik u Bundesligu Stuttgart ostvario je u subotu drugu domaću pobjedu u nizu, 1:0 protiv Wolfsburga, ali će ovu utakmicu manje pamtiti po tri važna boda, a ponajviše po teškoj ozljedi kapetana Christiana Gentnera (32).

Nakon snažnog sudara s vratarom gostiju Koenom Casteelsom (25), teško je stradalo Gentnerovo lice, a nesretni nogmetaš je nakon ukazane pomoći odnesen s travnjaka u bolnicu.

Casteels je u 85. minuti krenuo na jedan centrašut pred svojim vratima, boksao je loptu s visine jedanaesterca, a koljenom je udario Gentnera posred lica. Naravno, Belgijanac na vratima Wolfsburga nije to uradio namjerno, ali su posljedice bile jednako pogubne po kapetana Stuttgarta.



Gentner je nakon udarca ostao nepomično ležati na travi.

"Minute nakon toga bile su dramatične. Bojali smo se da ne pretrpi trajna oštećenja", kazao je trener domaćih Hannes Wolf (36), koji je odmah nakon sudara igrača utrčao na travnjak.

Iako sudac meča Guido Winkmann (43) nije prekinuo utakmicu, liječnik Stuttgarta Dr. Raymond Best bez razmišljanja je pojurio prema ozlijeđenom nogometašu, izvukao onesviještenom Genteru jezik iz grla, spasivši mu život, a potom je pokušavao zaustaviti krvarenje iz usta i nosa ozlijeđenog, piše Bild.

Nakon što mu je ukazana pomoć na stadionu, Genter je prebačen u bolnicu, gdje je dijagnosticiran teži potres mozga, kao višestruki lomovi kostiju lica, nosa i čela. U narednim danima mu predstoje operacije.

S obzirom na težinu ozljeda, može se zaključiti da je polusezona za kapetana Stuttgarta završena, kažu stručnjaci za Bild.