Kolinda Grabar-Kitarović putuje u dvodnevni službeni posjet Velikoj Britaniji gdje će je u audijenciju primiti kraljica Elizabeta II.

Tijekom prijema, Predsjednica bi s kraljicom trebala razgovarati o globalnim problemima u svijetu. O aktualnim pitanjima u Europi i svijetu ali i o gospodarskim pitranjima, Grabar Kitarović će razgovarati s britanskom premijerkom Theresom May, a na Londonskoj školi ekonomije održat će predavanje, nakon čega će dati intervjue za BBC i Bloomberg, kažu u Uredu predsjednice. Predsjedničin dvodnevni posjet Londonu uključit će i ručak s predstavnicima banaka i investicijskih institucija, kao i sastanak sa start-up/IT kompanijama u Bloombergu, prenosi Media Servis

Nakon Londona, predsjednica putuje u Bruxelles gdje će s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom razgovarati o jačanju obrambene suradnje EU i vojnog saveza, o borbi protiv terorizma te stanju u Siriji i na Bliskom istoku. Očekuje se da će se predsjednica zauzeti za čvršću suradnju NATO-a sa zemljama jugoistoka Europe te za njegovo proširenje.

U Bruxellesu će Grabar-Kitarović razgovarati i s predsjednicima Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom, Europskog parlamenta Martinom Schulzom i Europskog vijeća Donaldom Tuskom.