Pod predsjedanjem kandidata za načelnika općine Prozor-Rama gosp. Ante Pavličeivća održan je 29.7.2016. Izborni stožer Koalicije hrvatskih stranaka HDZ-a BiH, HSP-a BiH, RDS-a sa svim kandidatima s liste ove Koalicija. Na Izbornom stožeru, uz tehničku pripremu za lokalne izbore, glavni je naglasak bio na pripremi izrade gospodarskog plana za našu općinu gdje se prioritet stavlja na razvoj gospodarstva tj. otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru kako bi se zaustavio negativni trend iseljavanja mladih obitelji u općini Prozor-Rama, promjeni prakse dosadašnje politike vladajućih stranaka HDZ 1990 – SDA gdje su se promovirali uskostranački interesi ovih dviju stranaka tj. njihovih  predsjednika Joze Ivančevića i Esada Dželilovića.

Koalicija hrvatskih stranaka HDZ BiH, HSP BiH, RDS na čelu s kandidatom za načelnika gosp. Antom Pavličevićem, uz mladost i iskustvo te potporu domaćih gospodarstvenika, uglavnom okupljenih oko Ramske demokratske stranke (RDS), imat će znanja i političke snage, uz potporu ramskog biračkog tijela, zacrtane ciljeve provesti u djelo te nakon ovih izbora pokrenuti pozitivne procese u našoj općini.

Ovim putem također šaljemo poruku vladajućoj koaliciji HDZ 1990 – SDA na čelu s Jozom Ivančevićem da se prestanu baviti oporbenim strankama, prljavim političkim igrama i podvalama koje svakodnevno plasira preko sebi odanih medija jer su osam godina vladavine i potrošenih 108.354.620,00 KM  bili dovoljni da dokažu da su bili sposobni voditi ramski narod. Međutim, sve što su dokazali je da je općina Prozor-Rama pod vodstvom Joze Ivančevića postala veliki starački dom s tendencijom da se preostali broj mladih obitelji idalje iseljava. Također Hrvatska koalicija HDZ BiH, HSP BiH, RDS poručuju kandidatu za načelnika Jozi Ivančeviću da mu više ne može proći svaljivanje krivice za sve negativne trendove u općini Prozor-Rama na oporbene stranke, već mu je bolje da se pozabavi svojim kaznenim prijavama koje je napravio zbog zlouporabe položaja i ovlasti kao načelnik općine i da zaštiti ramski općinski proračun od velikog broja sudskih tužbi koje općina svakodnevno gubi izravno oštećujući sve građane općine Prozor-Rama.
 
Koalicija hrvatskih stranaka
HDZ BiH, HSP BiH i RDS