Večerašnjom javnom tribinom u Rumbocima Koalicija hrvatskih stranaka završila je predizborno predstavljanje svojih kandidata za Općinsko vijeće Prozor-Rama i kandidata za načelnika Ante Pavličevića. Odziv Rumbočana bio je tradicionalno dobar. U prepunim prostorijama tamošnje osnovne škole svoj program su predstavili predstavnici Koalicija hrvatskih stranaka. Nazočnima se najprije obratio predsjednik rumbočke temeljne organizacije HDZ BiH i jedan od kandidta za općinsko vijeće Stipo Ćališ, a potom su uslijedila obraćanja Drage Tule, predsjednika OO HDZ BIH Rama i Ivana Fofića Ćire, predsjednika HSP-a BiH Rama. Oni su se u svojim govorima posebno osvnuli na neučinkovitost općinske vladajuće strukture u za čijeg jemandata u proteklih 8 godina smanjen broj zaposlenih za 400 radnih mjesta, zatvoreno preko 40% obrtničkih, trgovinskih i ugostiteljskih objekata, a najtužnija činjenica u svemu tome jest 300 djece manje upisane u školama na našoj općini.

Posebno je bilo znakovito obraćanje dopredsjednika RDS-a gosp. Dragana Radić, podrijetlom iz Rumboka, koji se uglavnom bazirao na gospodarske teme. Pokretanje ramskoga gospodarstva bila je vodilja koja ga je ponukala na aktivnije uključivanje u ramske političke tijekove. Iako je kroz kupovinu kamenoloma u Podboru, Putnika i poslovne zone Unis u Ramu uložio znatna financijska sredstva, u postojećej vladajućoj struktiri nije mogao pronaći sugovornike za održivi gospodarski oporavak Rame, istaknuo je Radić, te dodao da mu je plan kroz daljnja ulaganja osigurati preduvjete  za zapošljavanje što više ljudi iz Rame kako bi imali osiguran izvor prihoda i priliku da ostanu na svom ognjištu, uz svoje obitelji.

Nositelj liste Koalicije hrvatskih stranaka za Općinsko vijeće dr. Mario Budimir pred nazočnima se osvrnuo na proteklo razdoblje u kojem su vijećnici OO HDZ BiH Rama predstavljali konstruktivnu oporbu koja je neprestano ukazivala na propuste aktualne vlasti. Međutim, propusta je bilo i previše, kao i proračunskih sredstava koja su utrošena, a da je vrlo često dvojeben način utroška navedenih sredstava, što su potvrdili i nalazi financijske revizije. Uz gromoglasno odobravanje nazočnih, svoje izlaganje završio je pozivom da svi iziđu na izbore i glasuju za promjene.

Skup je završen predstavljanjem kandidata sa liste, a posebne ovacije izazvalo je obraćanje gosp. Ante Pavličevića, koji je pozvao sve žitelje općine Prozor-Rame da u nedjelju iziđu na izbore i glasaju po svojoj savjesti. „Ako smatrate da ovakvo stanje u općini nije dobro, dajte svoj glas promjenama, jer promjene se ne čekaju one se stvaraju“, kazao je Ante na kraju svog govora.

Tribina održana i u Ripcima

Prije završne tribine u Rumbocima, Koalicija hrvatskih stranaka zajedno s kandidatom za načelnika Antom Pavličevićem predstavila je svoj program mještanima Ripaca i Šćita.

Predstavnici Koalicije pozvali su mještane da iziđu na izbore i daju svoj glas njihovim kandidatima s liste za Općinsko vijeće i Anti za načelnika. „S većinom u Općinskom vijeću i načelnikom Antom Pavličevićem napravit ćemo pozitivnu klimu za dobrobit svih građana što će nedvojbeno doprinijeti napretku općine Prozor-Rama“ – istaknuli su na kraju.