''Kako od koalicije koja je teškim pregovaračkim mukama trebala pet mjeseci da formira vlast očekivati da bez problema rješava probleme i provodi potrebne reforme?'', kaže za Bljesak.info politička analitičarka Ivana Marić ističući kako takva očekivanja ne bi bila optimistična već naivna.

Marić navodi kako u nastavku rada ove koalicije očekuje da će funkcionirati kao i do sada: uz mnogo promjena mišljenja, previsokih zahtjeva, popustljivosti, napuštanja pregovora, sve samo ne besprijekoran partnerski odnos.

''Bez obzira na to, imenovani ministri će imati priliku uraditi nešto za poboljšanje ekonomskog i socijalnog položaja građana, ukoliko im to bude prioritet'', rekla je Marić.

DF će lomiti koaliciju

Medijski djelatnik mr. sc. Tvrtko Milović kaže pak kako će sama koalicija pucati kada je DF u pitanju, koji se, kako kaže ne uklapa u osovinu SDA - HDZ.

''Između ove dvije stranke sigurno neće biti problema, ali DF bi mogao iskakati. Problem DF-u mogli bi napraviti članovi i glasači koji od stranke imaju velika očekivanja, što je potencijalno velik pritisak na ministre DF-a. U tom slučaju bi moglo doći do prijenosa pritiska na rad Vlade, sve do pucanja koalicije. Da ne govorimo o nekim teškim odlukama koje slijede, a koje bi dovele u pitanje suradnju i među mnogo čvršćim koalicijskim partnerima'', rekao je Milović za Bljesak.info.

Činjenica da je, za razliku od Platformaške vlasti na odlasku, ova vlast izabrana na zakonit i ustavan način i ima legitimitet dvaju konstitutivnih naroda, će u izvjesnoj mjeri relaksirati hrvatsko- bošnjačke odnose u Federaciji BiH, smatra Milan Šutalo, urednik Hrvatskog medijskog servisa.

Zatezanje konopca

''Za očekivati je kako će biti 'zatezanja konopca', sve do raspada koalicije na pitanjima na kojima će se zrcaliti sukob građanskog, kojeg potencira DF Željka Komšića i koncepta jednakopravnosti naroda, na kojem insistira HDZ BiH, kao što su pitanja izmjene izbornog zakona, ustavnih reformi i slično, ali ne na federalnoj, već na državnoj razini'', kaže Šutalo i dodaje kako je manje zlo mogući raspad koalicije, od nemogućnosti prekompozicije vlasti, zbog različitih ustavnih i zakonskih blokada, čemu smo svjedočili prije dvije godine, kada je SDP odlučio raskinuti koaliciju s dotadašnjim partnerima SDA, HSP i strankom Radom za boljitak.

Analitičarka Marić ističe kako su pak definitivni gubitnici raspodjele fotelja ponovo građani koji su bez valjanog opravdanja ostavljeni da pet mjeseci čekaju na postizanje dogovora vladajuće koalicije.

''Da apsurd bude još veći, HDZ BiH, DF i SDA su već 19. studenog 2014. godine potpisale sporazum o zajedničkom djelovanju u vlasti na svim razinama. Četiri mjeseca trebalo je ovim strankama da se dogovore oko podjele resora. Da nije bilo pomirljive i popustljive politike SDA ova koalicija bi se definitivno raspala već početkom godine. Iako su nas stranke uvjeravale da im fotelje nisu uopće bitne, u čemu je prednjačila DF, na kraju se sve svelo na fotelje'', ističe Marić i dodaje kako je HDZ BiH od početka bio uporan u svojim zahtjevima te dobila je sve što je tražila dok je DF dobila više nego što je na početku pregovora tražila.

Jedino SDA dobila manje

''Dakle, jedino je SDA dobila manje nego što je na izborima zaslužila. Međutim, ova stranka iako je ispala gubitnik po broju i značaju ministarskih pozicija koje je dobila, ispala je i moralni pobjednik jer jedino oni u ovim pregovorima nisu pokazali neutoljivu glad za foteljama'', ističe Marić i dodaje kako trebamo biti oprezni u proglašavanju pobjednika i gubitnika isključivo na osnovu broja ministarstava koje su osvojili.

''Te pozicije su samo vrh ledenog brijega drugih značajnih pozicija o kojima javnost nije informirana'', rekla je.

Šutalo pak smatra da je postignuti dogovor o raspodijeli ministarskih pozicija između članica vladajuće koalicije SDA i DF-a i HDZ BiH rezultat kompromisa između dvaju koncepcija- jedne građanske koja je držeći se načela jedan čovjek- jedan glas zagovarala princip koliko glasova birača- toliko ministarskih pozicija.

''Pri ocjeni prihvatljivosti jednog ili drugog koncepta treba imati u vidu da Federacija BiH nije građanski entitet, već konsocijacija, što piše i u preambuli izvornog daytonskog Ustava konstitutivnih naroda Bošnjaka i Hrvata, a potom nametnutim ustavnim amandmanima i Srba koji su u F BiH dobili konstitutivnost. No, zbog malobrojnosti, Srbi u F BiH nisu u mogućnosti konzumirati svoju suverenost, pa su srpske ministarske pozicije u Vladi F BiH, uglavnom, srpskim kadrovima, popunjavale bošnjačke stranke. Budući da ni blok SDA- DF jednako kao ni HDZ BiH nemaju legitimitet predstavljati Srbe, zahtjev HDZ BiH da od tri dobije jednu srpsku poziciju nije nekorektan'', smatra Šutalo.

Milović ističe kako se na prvi pogled se čini da je HDZ pobjednik raspodjele fotelja, ali naglašava kako je to je samo iluzija stvorena od medija iz Sarajeva.

Glupost bh. demokracije

''Već se nakon izbora 2010. pokušao provući princip da postotak glasova određuje postotak fotelja, što je glupost kakvu demokratski svijet ne poznaje. Očito je DF preuzeo SDP-ovu filozofiju. No ovaj put to HDZ nije dozvolio, pa se zato čini da je pobijedio. U to smislu jeste pobjednik, ali kada je riječ o raspodjeli fotelja onda je raspodjela urađena relativno korektno'', kaže Milović dodavši kako nisu sva ministarstva jednako važna.

No, smatra da je, kada pogledamo važnost ministarstava, najviše dobila ipak SDA, koja osim najjačih ministarstva ima i Predsjedavajućeg Vijeća ministara i premijera FBiH. Ali, ističe Milović, nikakvih značajnih promjena s novom vlasti neće doći.

''Novi pristup radu ne treba očekivati. Najviše zato što nam ga nitko od političkih lidera nije ni najavio. Nešto stidljivo jeste obećao premijer Novalić, ali vjerojatno zato što ne poznaje principe raspodjele vlasti'', rekao je.