Britanski kirurg je priznao da je laserom upisivao svoje incijale na jetrama pacijenata koje je operirao, i zbog toga je kažnjen novčano, te mora godinu dana volontirati u korist zajednice, javlja AFP. Kirurug Simon Bramhall je priznao da je to učinio u dva slučaja pacijentima kojima su transplantirani ovi organi tijekom 2013. godine.

''Ono što si uradio je zloupotreba položaja i izdaja povjerenja koje su ovi pacijenti imali za vas '',rekao je sudija Paul Farrer na sudu u Birminghamu. Kažnjen je sa 11.250 eura i jednogodišnjim volontiranjem. Sudija je pojasnio da su operacije trajale više sati i da je liječnik bio pod stresom zbog čega je napravio „pogrešnu procjenu“.

''Ovo je takva profesionalna arogancija da graniči s kriminalom. Znam da nije bilo najere da se našteti pacijentima, ali moglo se svašta dogoditi'', rekao je sudac.

Drugi kirurg je primjetio inicijale veličine nekoliko centimetara na jetri. Bramhall je rekao da je to uradio kako bi spustio tenzije u operacijskoj sali. Nakon incidenta on je napustio bolnicu i zaposlio se na drugoj lokaciji. Zaključeno je da njegov potez nije utjecao na ishod medicinskog tretmana.