Kineska vlada naredila je u četvrtak zatvaranje svih sjevernokorejskih tvrtki u državi kao rezultat UN-ovih sankcija zbog posljednjeg nuklearnog testa.
 
Kinesko ministarstvo trgovine objavilo je da će u roku od 20 dana od UN-ove odluke donesene 12. rujna biti zatvorene sve tvrtke Sjeverne Koreje u državi.
 
Peking je ranije naredio svim bankama prekid suradnje sa sjevernokorejskim režimom zbog pritiska i tvrdnje SAD-a da kineska vlada ne čini dovoljno za obranu od nuklearne prijetnje Sjeverne Koreje. Kina je njezin glavni trgovinski partner, što znači da uspjeh UN-ovih sankcija uvelike ovisi upravo o suradnji Pekinga.
 
Prekid dovoda plina i opskrbe naftnim derivatima
 
Kineska i sjevernokorejska suradnja u inozemnim tvrtkama također će biti prekinuta, objavilo je ministarstvo trgovine na svojoj web stranici. Vijeće sigurnosti UN-a jednoglasno je 12. rujna donijelo nove sankcije Sjevernoj Koreji kao odgovor na njezin šesti i najveći nuklearni test ranije ovog mjeseca.
 
Kina je u subotu također najavila da će prekinuti dovod plina u Sjevernu Koreju i ograničiti njenu opskrbu naftnim derivatima.