Izgladnjelim vojnicima Sjeverne Koreje naređena je krađa kukuruza kako bi osigurali borbenu spremnost za rat koji je neizbježan, piše Daily Mail.

Kim Jong-unovi su dužnosnici navodno dali svojim neuhranjenim vojnicima dozvolu da poharaju usjeve ionako osiromašenih građana.

Sjevernokorejski vojnici, usprkos tome što Pjongjang javno pokazuje svoju moć, preživljavaju na jako malim porcijama hrane. Ukradeni kukuruz prodaju u trgovinama i na tržnicama kako bi se prehranili.

Prema lokalnim medijima takva praksa nije neuobičajena. Mladi vojnici kojima je već dosadilo stalno gladovanje često dezertiraju kako bi ukrali hranu, a zatim bi se vraćali u vojarne. Ovakvu praksu navodno podržavaju i njihovi nadređeni koji ih u tome navodno i ohrabruju.

''Zapovjednici govore vojnicima, koji su iscrpljeni nakon obuke, da jedu kukuruz u poljima zato što je rat blizu. Čak i prijete vojnicima govoreći im da će biti suočeni s kaznama ako postanu slabo uhranjeni unatoč dozvoli da kradu i jedu kukuruz'', kazao je jedan izvor.