Hrvatska rukometna reprezentacija očekivano je slavila u prvom kolu skupine C protiv Saudijske Arabije. No, ono što nije bilo očekivano jeste to što je totalni azijski autsajder pružio snažan otpor brončanoj europskoj momčadi, pogotovo u prvom poluvremenu.

Na kraju je završilo s pet razlike za Hrvatsku 28:23.

Kako će Saudijska Arabija biti tvrd orah nagovijestila je u ranoj fazi utakmica, jer Kauboji tek nakon 4 i pol minute zabijaju prvi pogodak za vodstvo. Hrvatska je većinu poluvremena bila u rezultatskoj prednosti, a najveću je imala u 11. minuti kada Musa pogađa za 6:2.

Nakon toga azijska momčad konstantno smanjuje prednost, a nešto manje od dvije minute prije krja prvog poluvremena, po prvi put dolaze i do vodstva (11:10). No, Luka Šebetić i Luka Cindrić ipak vraćaju Kaubojima prednost za odlazak na odmor (12:11).

Silovito Hrvatska kreće početkom drugog poluvremena i pogotkom Duvnjaka u 34. minuti odlaze na plus 4 (15:11). U nastavku su obje reprezentacije igrale u serijama. Prvo su Saudijci smanjili na pogodak zaostatka, da bi se Hrvatska nakon toga ponovno rezultatski odvojila i to na šest razlike (20:14).

Kauboji su time konačno ubili nade Saudijcima da mogu do iznenađenja. Izabaranici Željka Babića su bez previše drame priveli utakmicu kraju i slavili s 28:23.

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Luka Cindrić sa 6 i Domagoj Duvnjak s 5 golova. Štrlek i Mihić su zabili po 4, a Stepančić, Horvat i Kontrec po dva pogotka. U strijelce su se još upisali Musa, Mamić i Šebetić.

Hrvatski vratari su imali očajnu večer. Stevanović je imao samo jednu obranu (17%), a Ivić pet (22%).

Najbolji kod Saudijske Arabije bio je Mojtaba Alsalem s pet pogodaka.

Za igrača utakmice izabran je kapetan Domagoj Duvnjak, koji ipak nema toliko problema s koljenom, koliko se pričalo.

U ostalim susretima skupine C Njemačka je svladala Mađarsku 27:23, dok je Čile priredio pravu senzaciju pobijedivši Bjelorusiju 32:28.