Prvi i glavni uvjet za sigurnu vožnju po snijegu i poledici je zimska oprema, posebno zimske gume na svim kotačima s najmanjom dubinom šare od 4 mm.

Pahuljice snijega reflektiraju svjetlost ravno u vozačeve oči i lijepe se na vjetrobransko staklo tako da nam smanjuju vidljivost. Cesta je klizava, što znači da je trenje između kotača i podloge smanjeno, a kada se u potpunosti prekine dolazi do klizanja vozila. Prvo što ćemo učiniti u takvoj situaciji kada je cesta prekrivena snijegom ili ledom je to da maksimalno smanjimo brzinu i sve radnje vozilom obavljamo usporeno i nježno. Zaustavni put nam se produžuje za čak tri puta (u odnosu na zaustavni put za vrijeme kiše koji nam se tada produžuje za dvostruko).

Ako je na cesti trag od drugih vozila važno je voziti točno po njemu te povećati oprez pri mijenjanju smjera vožnje, jer naglo mijenjanje dovodi do zanošenja vozila, pišu Nezavisne novine.

Ako i dođe do klizanja i zanošenja vozila kontrolu nad upravljačem uspostaviti ćemo preko snage motora laganim oduzimanjem gasa, bez paničnog pritiskanja kočnice. Volan moramo okretati nježno u smjeru klizanja vozila uz dodavanje gasa kako bi nas vozilo povuklo u ispravnom smjeru.