Južnokorejski predsjednik Moon Jae-In danas stiže u svoj prvi državni posjet Kini te će u Pekingu sastati s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom, a u središtu razgovora dvojice čelnika biti će Sjeverna Koreja i mogućnosti zaustavljanja njezina balističkog i nuklearnog programa.  
 
Kina je najbliži saveznik Pjongjanga i ujedno najveći trgovinski partner te ima snažan utjecaj na ovu izoliranu zemlju. Smatra se da je ključni igrač koji bi mogao dovesti Sjevernu Koreju za pregovarački stol.
 
Uz Kinu i Južnu Koreju, Sjedinjene Države, Rusija i Japan zajednički čine neformalnu skupinu koja traži pregovore sa Sjevernom Korejom kako bi se okončao njezin nuklearni program.

Do razgovora između južnokorejskog i kineskog predsjednika dolazi dva dana nakon što je američki državni tajnik Rex Tillerson kazao kako su Sjedinjene Države voljne ući u bezuvjetne pregovore sa Sjevernom Korejom "u bilo koje doba".
 
Susret dvojice čelnika biti će prilika i za jačanje odnosa između Južne Koreje i Kine, koji su došli na najnižu točku početkom godine kada je na južnokorejskom teritoriju instaliran američki obrambeni sustav THAAD, nakon čega je uslijedio kineski poziv na bojkot južnokorejske robe i turističkih posjeta.