Jedan od uhićenih Hrvata s beogradskog derbija Partizana i Crvene Zvezde (1:1), odigranog prošlog mjeseca, odlučio je progovoriti i otkriti tko ga je s ostalim huliganima angažirao za tučnjavu na stadionu Partizana.
 
Podsjetimo, šestorica Hrvata sudjelovala su u tučnjavi frakcija Grobara. Zajedno s Vandal Boysima i Young Boysima, podgrupama Grobara, napali su vodeće ljude južne tribine i pokušali ih potjerati s tribine. Nisu uspjeli, završili su pretučeni i skinuti do gole kože.
 
Novosti neslužbeno doznaju kako je jedan od uhićenih Hrvata odlučio otkriti što zna i kako intenzivno pomaže u istrazi. Ne otkriva jesu li inspektori slomili Hrvata ili je odlučio progovoriti kako bi dobio blažu kaznu.
 
 
Navodno je splitski plaćenik na fotografijama prepoznao osobu koja im je platila 10 tisuća eura. Novosti tvrde da je riječ o članu srpskog i crnogorskog podzemlja Filipu Koraću koji se i ranije povezivao s neredima na jugu, ali je demantirao da ima ikakve veze sa sukobom među Grobarima. Srpski mediji povezuju ga i s nedavnim mafijaškim likvidacijama u Beogradu i s ubojstvom vođe Grobara Saleta Mutavog.
 
Podsjetimo, šestorici Splićana koji su još u beogradskom zatvoru prijeti i do 12 godina zatvora. "Svi koji su sudjelovali u ovome bit će žestoko kažnjeni", poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dodajmo da je sinoć nastavljen sukob među Grobarima, ovaj put verbalni. Na utakmici košarkaške ABA lige Grobari su bili podijeljeni na dvije tribine, a međusobno su se prozivali Hrvatima i ciganima.