Točno u podne održan je ždrijeb parova polufinala Lige prvaka. Branitelj naslova Real Madrid igrat će protiv gradskog rivala Atletica, a iznenađenje sezone Monaco ide na moćni Juventus.
 
Ždrijeb je odlučio da ove godine ipak nećemo gledati španjolsko ni madridsko finale. Real i Atletico igrat će već u polufinalu, a u prvoj utakmici Real će biti domaćin na svom Santiago Bernabeuu.

U drugom polufinalu igrat će Juventus i Monaco. Talijanski prvak je izbacio Barcelonu i ozbiljno se nametnuo kao favorit za osvajanje naslova, ali nemoguće je predvidjeti kako će proći protiv Monaca koji igra čudesnu sezonu. U prvoj utakmici Monaco će biti domaćin, a Juve će prolaz tražiti u Torinu.

Čak šestorica hrvatskih nogometaša su među polufinalistima Lige prvaka. Na žalost, Šime Vrsaljko i Marko Pjaca su trenutno ozlijeđeni, ali hrvatski okršaj u polufinalu bio je neizbježan.

Luka Modrić i Mateo Kovačić možda neće susresti Vrsaljka, ali ako izbore finale, u Cardiffu će ih sigurno dočekati barem jedan suigrač iz reprezentacije. Mario Mandžukić i njegovi suigrači morat će se dobro namučiti da probiju Danijela Subašića koji je jedan od najzaslužnijih za Monacove uspjehe posljednjih godina.