Dvoje Palestinaca ubijeno je, a petero je ranjeno kada su izraelski borbeni zrakoplovi gađali pogranično područje između južnog dijela Pojasa Gaze i Egipta, objavili su liječnički izvori i svjedoci.

Palestinci su poginuli i ranjeni kada je izraelsko ratno zrakoplovstvo pogodilo podzemni tunel raketama zrak-zemlja, objavilo je ministarstvo zdravlja u Gazi, prenosi Hina

Odmazda za raketne udare

Izraelski mediji navode dužnosnike izraelske vojske koji su kazali da su napadi odmazda za raketne udare na Eilat sa Sinaja.

Tijekom noći, radikalni militanti s egipatskog poluotoka Sinaja ispalili su sedam raketa na južni Izrael, objavio je izraelski vojni glasnogovornik, dodajući da je izraelski obrambeni sustav Iron Dome presreo tri rakete.

Glasnogovornik je kazao i da su četiri rakete pogodile nenaseljena područja u predgrađu Eilata, blizu granice Izraela i Egipta gdje nije bilo ozlijeđenih.

Prije dva dana izraelski vojni zrakoplovi izveli su 17 uzastopnih udara na vojne postaje i postrojenja u Gazi koja pripadaju oružanom krilu islamskog pokreta Hamas i drugim militantnim skupinama.