Facebookova Android aplikacija omogućuje nam da obavimo skoro sve što i na desktop verziji, ali pritom je prilično velika, ponekad jako spora,  a kako se čini i krivac za to što naši telefoni rade sporije nego bi trebali.

Proteklih tjedana na Redditu se povela rasprava o utjecaju Facebooka na rad baterije i performanse uređaja uz savjete nekih da bi potpuno uklanjanje aplikacije s telefona omogućilo osjetno bolje performanse. Jedan od njih je odlučio testirati ima li nešto u tim tvrdnjama. Uz DisoMark alat za testiranje performansi sa i bez Facebooka i Messengera otkrio je razliku u performansama od 15 posto, barem što se tiče pokretanja aplikacija, prenosi Techno Buffalo.

Alat je testirao pokretanje 15 različitih aplikacija na LG G4 mobitelu i to tri puta u nizu te se izračunao prosjek. Točnije, s Facebookom je prosječno vrijeme pokretanja aplikacija bilo 7 sekundi, a bez Facebookovih aplikacija sekundu manje. Ne čini se kao puno, ali 15 posto bez samo dvije aplikacije je značajno, piše 24sata.hr

Uklanjanje Facebooka, ne znači da morate ostati bez Facebooka. Kako iz Android Centrala navode, mobilna verzija dizajnirana je prilično slično kao i aplikacija, a i dovoljno je brza te je dodatni bonus da se video ne pokreće automatski. Linkovi iz Facebooka se otvaraju u novom tabu, a kroz Chrome mogu normalno stizati notifikacije. Što se poruka tiče, Facebook Messenger je ostao instaliran, ali on i nije toliko zahtjevan.