Domaća tvrtkaa Muehlbauer je pobijedila u tenderu za nabavku putnih knjižica (putovnica) i to nakon brojnih problema!

Žalba kompanije "Gemalto" S.A. odbija se kao neosnovana od strane Kancelarije za razmatranje žalbi. Tako je i službeno stavljena točka na špekulacije o novoj dokumentnoj krizi u BiH, izvijestio je portal gerila.info.

Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) raspisala je drugi tender (ponude trebalo dostaviti do do 20. srpnja 2017. godine) za nabavku putnih knjižica i to nakon brojnih problema u ranijem kašnjenju s isporukom putovnica, a upravo ovih dana istječe jednogodišnji ugovor sa tvrtkom Muhlbauer.

Francuska Kompanija Gemalto se dva puta žalila, prvo na tekst tenderske dokumentacije, a nedavno na odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Okvirni sporazum sa izabranim ponuđačem bit će potpisan na period od četiri godine, a vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi oko 25,6 milijuna KM.

Iz Muehlbauera su kratko poručili da niša neće komentirati dok se cijeli postupak ne dovede do kraja, a da će oni, kao i do sada, svoje obveze izvršavati u skladu sa ugovorom.

– U skladu sa planom javnih nabavki Agencije za identifikacijske dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) za 2017. godinu raspisan je tender za nabavku putnih knjižica. Radi se o otvorenom međunarodnom postupku (trajanje okvirnog sporazuma je četiri godine), a vrijednost predmetne nabavke je 25 641 025, 65 KM bez PDV-a – kazali su iz IDDEEA-e.
Važeći ugovor koji istječe ovih dana je potpisan na 12 mjeseci, a Muehlbauer se obavezao da će isporučiti maksimalno 550 000 komada putnih knjižica. Vrijednost tog ugovora je 11 milijuna KM, s tim da će Muehlbaueru biti isplaćeno onoliko novca koliko izrade putovnica.