Nakon dvosatne akcije, koja je započela nešto iza 17 sati, izvučeno je vozilo u kojem su pronađena tijela tri Vinkovčana koja su se jutros utopila u Neretvi sjeverno od Mostara, dok će se za četvrtim tijelom sutra nastaviti potraga - izjavio je za Fenu Zdenko Marić iz Hercegovačke gorske službe spašavanja Mostar.

Prvotno se mislio du se u vozilu „škoda fabia" nalaze sva četiri tijela, međutim ronioci prilikom pronalaska vozila u rijeci nisu to mogli točno utvrditi jer je bilo okrenuto na krov.

- Nakon što je vozilo izvučeno uz pomoć dizalice, te nakon njegova rezanja kako bi se moglo pristupiti nastradalima, utvrđeno je kako jedno tijelo nedostaje – pojasnio je Marić, istaknuvši kako već ujutro idu u potragu za četvrtim nastradalim.

Tijela troje mladih Vinkovčana trebala bi uskoro biti prebačena u mostarsku mrtvačnicu na Bijelom Brijegu.

U međuvremenu su sućut obiteljima nastradalih uputili i iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru te su pozvali sve građane da večeras od 19:30 sati dođu do kampusa Sveučilišta i da zapale svijeću ispred amfiteatra Filozofskog fakulteta.

Četvero hrvatskih državljana, dvije djevojke i dva mladića iz Vinkovaca i okolice, utopilo se nakon što je jutros oko 10 sati vozilo marke "škoda fabia" vinkovačkih registarskih oznaka sletjelo u Neretvu u mjestu Bijela, sjeverno od Mostara.

Smrtno su stradale dvije mlađe muške osobe inicijala V. B. (1991.) i T. V. (1995.) i dvije djevojke, Š. A. (1993.) i T. V. (1995.), dok se mladić D. R. (1995.) uspio spasiti tako što je isplivao iz Neretve.

Nesreća se dogodila kada je vozilo prednjim dijelom udarilo u brdo, nakon čega je vozač izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u Neretvu.

 Stradali studenti su bili na putu za Hrvatsku kako bi s obiteljima proveli nadolazeće blagdane. (prvi.tv)