Već smo ranije u nekoliko navrata napominjali da je ovo izrazito topla zima. Da nešto ne „štima“ s prirodom i da je „izletjela“ iz kolosijeka postalo nam je svima jasno. Možda smo dobrom dijelom i samo krivi za ovakvo stanje. Ili sigurno jesmo.

Toplina, južina, sunce, učinili su da i životinje u ovakvom temperaturnom šoku izgube kompas. Takva jedna životinja, ne baš ugodna za sresti, pojavila se u Ljubuncima, župa Uzdol.

Naime, naš sugrađanin Ivan Vidović uhvatio je zmiju otrovnicu, koja je izišla na površinu iz zimskog skrovišta. Sve se zbilo kod škole u Ljubuncima, u blizini obiteljske kuće.

„Izišao sam malo prošetati i primijetio zmiju. Nisam baš bio oduševljen izgledom i šarama. Uhvatio sam je u bocu i prelistao knjige da vidim koja bi to mogla biti vrsta. Zaključio sam da se radi o Bosanskom riđanu, opasnoj zmiji otrovnici. Nisam naravno ubio navedenu zmiju, nego sam se uputio prema šumi i tu sam otvorio bocu i ostavio je u prirodi. Ipak ona nije kriva za ovako toplu zimu“. – kazao je Ivan Vidović u izjavi za portal Rama-Prozor.info.

Pripazite kuda se krećete, jer nisu svi susreti sa ovakvim vrstama sretni. Ako ih i primijetite, obiđite ih, ukoliko niste baš ugroženi, jer ni životinje ne znaju što da rade na ovakvome vremenu.