Njemački Federalni odjel za borbu protiv kriminala (BKA) upozorio je na moguće terorističke napade na vlakove u zemljama širom zapadne Europe.

Dužnosnik BKA je izjavio za njemačke medije kako terorističke organizacije svakog dana sve više razmišljaju o sabotiranju željeznica i uzrokovanju iskakanja vlakova iz tračnica prilikom putovanja.

“Ako i nema poveznice konkretno sa Njemačkom, do takve vrste napada bi moglo doći i ovdje”, kazao je dužnosnik koji je izjavio da je teroristička organizacija Al-Quaida u jednom listu pozvala na sabotažu željeznica u zemljama Zapada, prenosi Anadolija.

Dužnosnik je izjavio kako je na portalu koji je poznat po povezanosti sa terorističkom organizacijom ISIL u srpnju raspravljano o izbacivanju vlakova iz tračnica, a “poželjne mete” su slučajevi kao što je bila prošlogodišnja željeznička nesreća u Bad Aiblingu, u kojoj je poginulo 12, a ozlijeđen veliki broj ljudi.

Prema njegovim riječima, uaprkos svemu ovome vlasti nemaju konkretnu informaciju da će takva vrsta terorističkog napada biti izvedena u Njemačkoj.