U balkanskoj verziji online magazina Rumiyah, glasilu samozvane Islamske države (ISIL), objavljen je tekst u kojemu se prijeti ubijanju Hrvata i Srba pod naslovom ''Krv za neprijatelje, a med za prijatelje''.

Autor teksta Hrvate i Srbe naziva kafirima (nevjernicima), spominje ratove na prostorima bivše Jugoslavije, osvetu i prijetu ubijanjem Hrvata i Srba sve dok islam ne prihvate kao svoju religiju.

"Što se tiče Hrvata kafira, vi se isto tako nalazite u našem sjećanju, vaša krv  je također prljava i dozvoljena kod nas. Zar ste mislili da smo vas zanemarili? Ne, tako nam Allaha, nismo vas zanemarili niti smo vas zaboravili. Nismo zaboravili vcaše ubijanje, zlostavljanje, silovanje, prolijevanje krvi i paljenje kuća po Bosni. Zar ste mislili da je to sve završilo? (...) Ne, tako nam Allaha, nije završilo. Štoviše, to je bio samo početak kraja. Zar ste zaboravili kako je zaklana vaša svinja na Sinaju", dio je sablasnog članka.

Na sličan se način govori i o Srbima. Piše se kako oni nisu zaboravili na Srbe i ubijanje muslimana na Kosovu i u Bosni.

"Nismo zaboravii što ste uradili u Srebrenici i drugim mjestima", stoji u članku.

Inače, spomenuti online magazin zamijenio je Dabiq, Dar al-Islam i ostala teroristička glasila koja su bila aktivna do sredine protekle godine.

J. G. / Dnevnik.ba