Mjeseci nas dijele od "iPhonea 8", ali zahvaljujući informacijama koje cure od brojnih dobavljača sve se više slaže slika novog Appleovog telefona. On bi, prema najnovijim informacijama, trebao imati i neku tehnologiju prepoznavanja lica i gesti, objavila je tvrtka Cowen and Company.

Njihov analitičar Timothy Arcuri navodi kako bi iPhone X (jer mu još nije poznato ime) trebao imati tu tehnologiju u OLED verziji, a nju će pogoniti laserski i infracrveni senzori u blizini prednje kamere. Ovdje se također navodi bežično punjenje, a ta OLED varijanta bi navodno trebala imati 5,8-inčni ekran. Naravno, kako se radi o glasinama, treba ih uzeti s velikom dozom rezerve jer do rujna se još puno toga stigne promijeniti, prenosi Business Insider.

Apple je još 2013. kupio kompaniju Primesense koja radi infracrvene senzore i od tada se spominjalo kako bi mogla zaživjeti na nekom od budućih iPhonea. Ovaj novi senzor mogao bi tako poslužiti kao nova metoda potvrđivanja identiteta vlasnika, ali i kao temelj za neke od tehnologija proširene stvarnosti koje bi mogli vidjeti na telefonu.