Čitatelji tvrde da je inspekcija zabranila prodaju goriva u Ljubuškom po rekordno niskim cijenama, no vozači i dalje čekaju u redu za gorivo.

Izgleda da je došlo do preokreta situacije kada su u pitanju rekordno niske cijene goriva na benzinskim crpkama u Ljubuškom.

Kako javlja čitatelj portala Jabuka.tv, na benzinskoj crpki Tiol pored kružnog toka u ponedjeljak u 17.00 sati cijena litre dizela iznosila je 1,46 KM, što znači 20 feninga skuplje u odnosu na ponedjeljak ujutro kada su čitatelji poslali brojne fotografije table s cijenom 1,26 KM.

Razlog poskupljenja još nije poznat, no čitatelj iz Ljubuškog kazao je da je ispred spomenute benzinske crpke viđen automobil federalne inspekcije.
 
 
Upala inspekcija (snimio čitatelj)

 

Posted by Bljesak.info on 18. siječnja 2016

''Litra dizela i benzina iznosi 1,51 KM'', potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz benzinske crpke K-Benz (Karliko-Benz).

Tijekom dana su se pojavile fotografije upravo s ove crpke gdje je cijena litre dizela iznosila 1,31 KM pa čak i 1,11 KM, no navodno se radilo o fotomontažama.

Unatoč svemu, u Ljubuškom su zabilježene kolona vozila na benzinskim crpkama. Tijekom večeri su ispred jedne od benzinski crpki formirane kilometarske kolone, a čitatelji javljaju kako je blokiran kružni tok na ulazu u grad.

Unatoč sve jeftinijem gorivu na hrvatskim crpkama, u Bosni i Hercegovini cijena goriva je još povoljnija pa su stanovnici pograničnih područja doslovno okupirali njihove crpke, prenosi HRT.

Na benzinskoj crpki u Doljanima, odmah iza granice pokraj Metkovića, gotovo svi automobili su s hrvatskim registracijskim oznakama. Cijene goriva u Bosni i Hercegovini niže su za više od dvije kune, oko 50 feninga po litri, nego u Hrvatskoj, pa su ispred crpki česte kolone.

Na crpkama u Metkoviću i okolici samo pokoji kamion ili automobil. Neretvani po gorivo hrle u BiH i na jednom spremiku uštede više od 100 kuna, oko 25 maraka. (bljesak.info)