Prekinuta je sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH zbog nedostatka kvoruma. Naime, nakon pauze u salu se nisu vratili zastupnici HDZ-a BiH.  

Zastupnici HDZ-a BiH napustili su zasjedanje nakon što je na dnevni red uvršten Zaključak SDP-a o brisanju etničkih prefiksa iz naziva javnih poduzeća, javlja Klix.ba.

U Zaključku, SDP je naveo Hrvatske Telekomunikacije Mostar i Elektroprivredu Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.  Nakon što su HDZ-ovci napustili zasjedanje uslijedila je pauza bez usvojenog dnevnog reda.  

Podsjećamo, zastupnici Socijaldemokratske partije u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine predložili su danas dopunu dnevnog reda s točkom ''Zaključak o brisanju svih etničkih prefiksa iz naziva javnih preduzeća i poduzeća sa većinskim državnim kapitalom u kojima pravo upravljanja vrši Vlada Federacije BiH''. To se posebno odnosi, kako piše u prijedlogu dopune dnevnog reda, na brisanje imena Herceg-Bosne iz naziva svih javnih poduzeća u nadležnosti Vlade Federacije BiH.  

''Imajući u vidu da je Ustavni sud BiH 2000. godine donio odluku o konstitutivnosti svih naroda u BiH na području cijele zemlje, a da su u Federaciji i danas postoje javna poduzeća iz nadležnosti Vlade koja u svom imenu sadrže nacionalni prefiks poput „Hrvatske telekomunikacije Mostar“ ili preduzeća koja pored nacionalnog prefiksa imaju i nepostojeće ime „Herceg Bosna“ poput "Elektroprivreda hrvatske zajednice Herceg Bosne", smatramo da je krajnje vrijeme da se neprimjerena imena tih poduzeća, čiji su vlasnici praktično svi građani FBiH, promijene'', obrazložio je ranije zastupnik SDP-a BiH Damir Mašić, prenosi N1.