Jedan od glavnih hitova društvenih mreža u proteklih nekoliko mjeseci je imam iz Zavidovića Izet ef. Čamdžić, koji je javnost oduševio porukama za mlade i vlast u Bosni i Hercegovini.

Ipak, njegova posljednja poruka poslodavcima posebno je zainteresirala korisnike društvenih mreža, kojima je ovaj imam poručio da je poštenje glavna odlika vjernika, piše Radio Sarajevo.

"Često susrećemo, nama se često obraćaju ljudi i kažu: Evo radim već tri godine kod tog i tog, a nemam dana staža prijavljenog. S druge strane imamo ljude koji se hvale svojim donacijama, te gazde firmi koji se fale donacijama različitim organizacijama, pa čak i džamijama, a radnicima nisu platili ono što im pripada. Pa je li to vjera? Ne to nije vjera, ni vjernikovo stanje. Bolje vam je da živite propise vjere, a ibadetite umjerene. Nemojte tuđe dijeliti na Božjem putu", poručio je ovog puta efendija Čamdžić.

Pojasnio je kako je potrebno da poslodavci u BiH budu pošteni prema svojim radnicima, jer jedino tako mogu biti pošteni i prema sebi.