Nakon posljednjeg ligaškog dvoboja između talijanskih nogometnih velikana Juventusa i Milana zavladao je sveopći rat, a povod kaosu bio je dosuđeni jedanaesterac za torinski klub u sudačkoj nadoknadi, kojeg je dosudio sudac Davide Massa.

Juventus je u toj utakmici, u okviru 28. kola Serije A, bio bolji s 2:1, golovima Medhija Benatie i Paula Dybale iz penala u sudačkoj nadoknadi, dok je za Milan pogodio Carlos Bacca.

Igrači Milana, napadač Bacca i vratar Gianluigi Donnarumma, bili su glavni protagonisti u protestima zbog te odluke, a ljutnju i frustraciju nogometaši gostujuće momčadi su pokazali u svlačionici Juventusa.

Osim što su razbili namještaj, što uključuje dvije stolice i dvije ploče, koje predstavljaju naslove prvaka Juventusa, Rossoneri su na zidu svlačionice napisali "lopovi", prenose Gazzeta dello Sport i Corriere dello Sport.

To se odnosilo i na plakete unutar stadiona, koje predstavljaju dvije titule prvaka koje je Juventus osvojio 2005. i 2006. godine i kojih se ne želi odreći, a koje im je sportski sud oduzeo zbog afere u vezi s namještanjem utakmica. Milan se zbog tog poteza još nije ispričao.

Stara dama neće dizati tužbu za štetu u svlačionici, ali rat protiv Milana je sada otvoren. U međuvremenu, Rossoneri čekaju odluku sportskog suda koja će ovisiti od izvještaju suca Masse i intervenciji federalnih istražitelja. Jedino Bacci prijete sankcije zbog fizičkog kontakta kojeg je imao sa sucem. Kolumbijac bi mogao biti kažnjen s dvije utakmice, dok će Milan vjerovatno morati kompenzirati štetu koja je načinjena na Juventusovom stadionu.