Jedini tko jedan te isti dizajn smartfona gura dulje od Applea je Sony. Već nekoliko godina za redom svjedočimo praktički isto dizajniranim uređajima, s povećim okvirom oko zaslona, što većina korisnika sada smatra zastarjelim. I dok jednom dijelu korisnika to uopće ne smeta, onih drugih je svakim danom sve više.

Toga su vjerojatno svjesni i u Sonyju, posebice nakon što su drugi proizvođači počeli dodatno smanjivati ''meso'' i zaslone razvlačiti do krajnjih granica, piše Mob.hr.

Sukladno tome, vrijeme je i za Sonyjevu reakciju, barem ako je vjerovati glasinama. Prema informacijama koje dopiru s kineske društvene mreže Weibo, na berlinskom IFA sajmu početkom rujna možemo očekivati novi Sonyjev smartfon koji će slijediti trend od ruba do ruba i novi Univisium standard.

Uređaj bi mogao koristiti nedavno predstavljani zaslon japanskog proizvođača JDI, koji bi se trebao rastegnuti 6 inča u dijagonalu, ali u omjeru 18:9, odnosno 2:1, s rezolucijom 2160 x 1080 točaka.

Sony bi se tako uskoro mogao pridružiti Samsungu, LG-u i Xiaomiju, a kako stvari stoje i Appleu, jer bi i on najesen trebao predstaviti novi iPhone sa zaslonom od ruba do ruba.