Nakon što su u posljednja dva mjeseca Samsung, LG, Sony, Huawei, Apple i druge mobilne kompanije predstavile nove modele svojih pametnih telefona, ovog tjedna svoj najjači model predstavit će HTC. O HTC-ovom modelu 10 priča se već duže vremena (navodno je trebao biti predstavljen još u veljači na Mobile World Congressu) te bi ovo trebao biti telefon koji će hardverski konkurirati trenutno najjačim telefonima na tržištu.

Većinu posljednje predstavljenih top modela (Galaxy S7/S7 Edge, LG G5, najjača Sonyjeva Xperia, Xiaomi Mi5) pokreće najnoviji Qualcommov procesor Snapdragon 820 – isti procesor možemo očekivati i u HTC-u 10, kao i 4GB RAM-a te 32, odnosno 64GB memorije koja bi se trebala dodatno proširiti zahvaljujući utoru za microSD memorijske kartice, prenosi Zimo.co.

Dijagonala ekrana ovog uređaja iznosit će 5,2 inča (uz rezoluciju od 1,440x2,560 piksela), a prema nekim ranijim informacijama HTC s ovim telefonom želi predstaviti ''najbolju smartphone kameru na svijetu'' – rezolucija stražnje kamere trebala bi iznositi 12MP, uz optičku stabilizaciju slike i laserski autofokus, dok će se s prednje strane nalaziti 5MP kamera.
 

Za ocjenu hoće li ovo zaista biti najbolja kamera na svijetu trebat ćemo sačekati prve recenzije koje možemo očekivati tijekom sljedećeg mjeseca kada bi navodno trebala započeti prodaja ovog telefona.

Osim brzog hardvera i odlične kamere, HTC bi s ovim uređajem mogao riješiti i jedan od najvećih problema korisnika smartphonea te su na službenom profilu na Twitteru prije nekoliko dana objavili kako su njihovi inženjeri ''opsjednuti trajanjem baterije'' – snaga baterije, prema prijašnjim glasinama, trebala bi iznositi 3,000mAh, a bit će jako zanimljivo vidjeti koliko će moći izdržati baterija modela 10 i koliko je to bolje u odnosu na konkurenciju.

Dok je Samsung ove godine tržište ''napao'' s opcijama poput vodootpornosti i utorom za memorijske kartice (i zakrivljenim ekranom kakav ima model Edge), LG je predstavio zanimljivi modularan telefon sa zamjenjivom baterijom, a Xiaomijev glavni adut je niža cijena u odnosu na konkurenciju, HTC će, čini se, korisnike pokušati osvojiti s odličnom kamerom i snažnom i izdržljivom baterijom.

Kada je u pitanju HTC 10, do sada smo se oslanjali samo na glasine koje su kružile internetom, ali ova će kompanija sutra službeno predstaviti ovaj smartphone tako da ćemo točno saznati koje će sve opcije imati ovaj uređaj, kada će početi njegova prodaja i kolika će biti njegova cijena.