Hrvatska vaterpolo reprezetacija pobijedila je Italiju 12:9 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti i za finale će u četvrtak u 22 sata igrati protiv Srbije.

Momčad Ivice Tucka odlično je otvorila utakmicu i dvaput imala dva gola prednosti, no tvrdi i uporni Talijani su do poluvremena uspjeli izjednačiti pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 5:5.

Čak šest minuta od sredine druge do pete minute treće četvrtine Hrvatska je bila bez gola i Italija je uspjela povesti 6:5. No, onda je na scenu stupio fantastični Garcia koji je "iz svlačionice" izjednačio na 6:6 što kao da je probudilo naše. Nakon njega Sukno zabija za 7:6, a na dva gola prednosti vraća Šetka u zadnjoj minuti.

Vukičević je u prvoj minuti nastavka prvi put donio našima tri gola prednosti, Renzuto smanjuje, a onda Garcia nevjerojatnim golom praktički s 10,11 metara vraća našima +3.

Činilo se kao da je to slomilo Italiju, ali prvi Aicardi smanjuje na 10:8, a Renzuto već u sljedećem napadu vraća Talijane na samo gol zaostatka. Nasreću, nikakve nervoze u našim redovima nije bilo pa je Bušlje odmah zabio za 11:9 da bi priču završio večeras briljantni Garcija svojim četvrtim golom.

On i Sandro Sukno bili su naši najbolji igrači s po četiri gola. Šetka je dodao dva, a po jedna su zabili Bušlje i Vukičević. U momčadi Italije najefikasniji bio je Renzuto s tri gola.

Hrvatska i Srbija zadnji put su na velikom natjecanju igrali prošle godine u finalu Olimpijskih igara u Riju. Srbi su slavili 11:7 što im je bila deveta zlatna medalja na zadnjih devet natjecanja. U polufinale su došli preko Australije koju su razbili 15:5.

Grčka je iznenadila Crnu Goru 12:7, a Mađari su sa 14:5 pobijedili Rusiju.

HRVATSKA - ITALIJA 12:9 (3:2, 2:3, 3:1, 4:3)