Završene su europske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, barem onaj dio po skupinama.
 
Najmanje sreće od drugoplasiranih reprezentacija imala je Slovačka koja je završila kao najlošija drugoplasirana i ostala bez dokvalifikacija. Preostalih osam reprezentacija koje su u svojim skupinama osvojile drugo mjesto, među kojima i Hrvatska, 17. listopada doznat će protiv koga će igrati za plasman na Svjetsko prvenstvo.
 
Hrvatska će na ždrijebu u Zurichu biti nositelj zahvaljujući FIFA-inoj ljestvici te neće moći igrati protiv Švicarske, Italije i Danske. Potencijalni suparnici tim reprezentacijama su Grčka, Švedska, Irska i Sjeverna Irska.
 

I dok su prve tri nabrojane reprezentacije česti sudionici na najvećim natjecanjima i u dokvalifikacijama, Sjeverna Irska je za sve iz prvog puta najpoželjniji suparnik. Plasman u dokvalifikacije izborili su skupini s Njemačkom, Češkom, Norveškom, Azerbajdžanom i San Marinom, a najveća zvijezda momčadi je bivši branič Uniteda Jonny Evans.
 
Ždrijeb je sljedećeg utorka u 14 sati, a utakmice će se igrati od 9. do 14. studenog. Domaćini prvih utakmica odredit će se ždrijebom.