Kad se vrati sa Svjetskog prvenstva iz Rusije, hrvatsku reprezentaciju od jeseni čekaju obveze u novom UEFA-inom natjecanju, Ligi nacija.

Dalićeva momčad svrstana je u skupinu 4 lige A s Engleskom i Španjolskom. "To su dvije spektakularne momčadi, čekaju nas četiri sjajne utakmice. Mislim da nismo mogli očekivati ništa bolje, ništa jače, jer protiv Španjolske i Engleske može se samo uživati. Siguran sam da ćemo igrati pred punim stadionom", rekao je Zlatko Dalić nakon ždrijeba Lige nacija.

No stadioni će od dvije domaće utakmice biti puni samo na jednoj i to onoj protiv Španjolske. Ono što je Dalić zaboravio, kao vjerojatno i većina navijača, jest činjenica da će Hrvatska protiv Engleske 12. listopada igrati pred praznim tribinama, prenosi Index.hr. Naime, Hrvatskoj je ostala još jedna utakmica kazne zbog svastike na Poljudu uoči kvalifikacijskog susreta za Euro 2016. protiv Italije.

Disciplinska komisija UEFA-e tad je kaznila HNS oduzimanjem jednog boda, 100.000 eura te dvije domaće utakmice u UEFA-inim natjecanjima bez gledatelja. Prvu je Hrvatska odradila 10. listopada 2015. godine u Maksimiru u tim istim kvalifikacijama protiv Bugarske, a drugu će morati protiv Engleske. "Potvrđujemo da će utakmica između Hrvatske i Engleske u Ligi nacija biti odigrana pred zatvorenim stadionom", priopćila je službeno UEFA engleskim medijima koji su na svim portalima danas objavili tu vijest.