Nakon što su s popisa za kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2018. protiv Kosova i Finske zbog ozljeda otpali kapetan Luka Modrić, a zatim i Dejan Lovren, hrvatski izbornik Ante Čačić je na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak rekao da ne može računati ni na Ivana Rakitića.

"Ivan Rakitić je ozlijeđen, a umjesto njega pozvan je kapetan Dinama Domagoj Antolić. Rakitić ima problema s Ahilovom tetivom i zato jučer nije igrao za Barcelonu", rekao je Čačić, javila je Hina.

Čačić je dodao kako vjeruje u svoje igrače, a o sastavu koji će se suprotstaviti Kosovu, 6. listopada u albanskom Skadru, odlučit će neposredno prije utkamice.

"Mi smo rejtingom i kvalitetom iznad Kosova i Finske. Protiv Kosova nas očekuje sjajan ambijent i nadam se da ćemo prevladati sve poteškoće te da ćemo u dobrom raspoloženju otputovati u Finsku. Obje reprezentacije moramo respektirati, ali ne smijemo tražiti alibi", istaknuo je Čačić.

Hrvatski kapetan Luka Modrić (31), koji će zbog ozljede lijevog koljena izbivati s terena oko mjesec dana, na Instagramu je poručio kako će dati sve od sebe da se što prije priključi suigračima u Real Madridu i hrvatskoj reprezentaciji.

"Operacija je prošla odlično, sve ide po planu. Hvala doktorima Leyesu i Aramberriu, kao i medicinskom osoblju Real Madrida na brizi", napisao je Modrić.