Još samo jedna utakmica ostala je pred hrvatskim rukometašima nakon dva dana kvalifikacijskog turnira u danskom Herningu. Za odlazak na Olimpijske igre hrvatska rukometna reprezentacija mora pobijediti Norvešku.

Otprilike smo to znali i nakon petka navečer, kada su naši reprezentativci propustili pobijediti neuvjerljive domaćine. Pitanje je samo bilo mora li pobjeda biti minimalna ili s određenom razlikom. Nakon sinoćnjeg dramatičnog remija Danaca i Norvežana, dobili smo odgovor – Hrvatskoj je dovoljna bilo kakva pobjeda, dok već remi vodi Norvešku u Rio, prenosi Gol.hr.

Nakon utakmice u petak s Bahreinom, Norveška se činila u lošijoj formi nego na EP-u Poljskoj. No, nakon subotnje drame u Herningu, dojma smo da su Norvežani i dalje u odličnoj formi koja im je donijela polufinale Eura.

Podsjetimo, bolji su bili od naših rukometaša u skupini, ali Hrvati su slavili u onoj važnijoj utakmici, za brončanu medalju. Norvežani su u Poljskoj bili veliki hit, samo su europski prvaci Nijemci svojim senzacionalnim uspjehom više iznenadili rukometnu Europu. Pobijedili su Norvežani Hrvatsku i u kvalifikacijama za taj Euro na svom terenu, dok su naši uzvratili u Hrvatskoj. Jako se dobro zato poznaju ove dvije ekipe.

Imali su Norvežani u šaci i Dance, ali je čudesni Landin spašavao domaćina poraza koji bi zakomplicirao mnoge stvari. Na kraju je tih 25:25 pomoglo da naši imaju čistu sliku i samo jedan plan – pobjedu!

Norvežani su Dance lomili brzim centrom. Kad god bi domaćin zabio, publika se još nije sjela na stolicu nakon slavlja a već bi njihovi skandinavski susjedi izjednačili. Bit će toga i danas, a nadamo se samo kako su se jako potrošili sinoć, i fizički i psihički. Oni su relativno mlada ekipa, baš kao i Hrvatska će morati pratiti taj ubitačan ritam.

Slavlja nakon pogodaka nećete viđati, jer tko zabije, mora se podići i trčati svom snagom u obranu. Nema tu vremena za neku proslavu, takav je današnji rukomet.

Kao i na Euru, najveću opasnost za hrvatske vratare predstavljat će Kristian Bjornsen (desno krilo), Magnus Jondal (lijevo krilo), Sander Sagosen (srednji vanjski), Robin Kent Tonnesen (desni vanjski) i Espen Lie Hansen (lijevi vanjski). Jondal, Bjornsen i Espen Lie Hansen Dancima su zabili po pet pogodaka.

Utakmica se igra u 18 sati.