Hrvatska rukometna reprezentacija je pobjedom protiv Bjelorusije 25-23 otvorila drugi krug europskog prvenstva i tako ostala u igri za plasman u polufinale.

Nakon fantastične atmosfere koja je vladala u Splitu, dvoboj protiv Bjelorusije nažalost, nije odigran u punoj zagrebačkoj Areni. Premda dvorana na Laništu prima 15,000 gledatelja, na tribinama se okupilo oko 10,000 navijača.

Hrvatska je izborila pobjedu nakon dramatične završnice u kojoj su Bjelorusi imali loptu na minus jedan 30 sekundi prije kraja. Srećom, nisu zabili. Hrvatska je kontrolirala utakmicu veći dio utakmice, no u samoj završnici je nepotrebno dozvolila Bjelorusima da se vrate u susret i umalo nam 'ukradu' bod. 

U 24. minuti imali smo pet pogodaka viška (13-8) što je bila najveća prednost u prvom dijelu, a na odmor se otišlo s plus tri (15-12). U nastavku susreta Bjelorusija je nekoliko puta smanjila na samo dva gola zaostatka, pet minuta prije kraja i na svega pogodak zaostatka (23-22), da bi Uladzislau Kuleš 2:30 minute prije kraja izjednačio na 23-23.

Minutu prije kraja Cindrić je zabio za 24-23, a srećom u zadnjem napadu Bjelorusi su pogriješili i Marko Kopljar je zabio za potvrdu pobjede. Hrvatsku su do pobjede predvodili Luka Stepančić i Marko Mamić sa po pet golova, Luka Cindrić je zabio četiri, a Željko Musa i Zlatko Horvat po tri gola.

Kod Bjelorusa Andrej Jurinok je zabio šest golova, dok je Vjačeslav Saldasenka imao 12 obrana. U prvom susretu iz ove skupine Norveška je svladala Srbiju sa 32-27 (17-17). Prvo poluvrijeme dvoboja bilo je izjednačeno, a posebno su efikansi bili napadi u prvih 15 minuta, nakon kojih su Norvežani vodili 12-9. Do kraja prvog dijela srpski rukometaši uspjeli su doći do izjednačenja. Odluka o pobjedniku pala je na početku drugog poluvremena.

Srbi su poveli 18-17, ali su Norvežani serijom 5-0 stvorili prednost od četiri pogotka i bez poteškoća je održavali. U 52. minuti Norvežani su poveli sa 31-24 i osigurali pobjedu. Polovicu pogodaka Norveške reprezentacije postigli su Sander Sagosen i Kristian Bjornsen, svaki po osam.

Četiri pogotka postigao je Magnus Jondal, a po tri Bjarte Myrhol i Christian O'Sullivan. Najbolji strijelci Srbije bili su Žarko Šešum i Bojan Beljanski, svaki sa po pet pogodaka, dok je četiri postigao Darko Đukić. Na ljestvici vode Norveška, Švedska, Hrvatska i Francuska sa po četiri boda, no Šveđani i Francuzi imaju utakmicu manje.

U idućem kolu Hrvatska će 20. siječnja igrati protiv Norveške, a prije toga će snage odmjeriti Švedska i Francuska.