Hrvatska slavi Dan državnosti u spomen na 25. lipnja 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika tadašnje SFRJ, na temelju plebiscitarne volje građana iskazane na referendumu održanom 19. svibnja 1991.

Četvrt stoljeća državnosti Hrvatska će obilježiti s nekoliko događaja, a središnji je svečana sjednica Hrvatskoga sabora (12 sati, Trg sv. Marka 2), na kojoj će se uzvanicima obratiti predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Željko Reiner i tehnički premijer Tihomir Orešković.

Prethodno će misu za domovinu u crkvi Sv. Marka služiti zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić (10 sati).

U vojarni "Petar Zrinski" bit će održana svečana promocija polaznika vojnih škola Hrvatskoga vojnog učilišta ''Dr. Franjo Tuđman'' (16 sati, HVU "Dr. Franjo Tuđman", Ilica 256b ), a obratit će im se predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović . Kao izaslanik premijera promociji će nazočiti ministar obrane Josip Buljević.

Predsjednica Republike Grabar-Kitarović tradicionalno će uz Dan državnosti u svome Uredu organizirati i svečani prijem (18,30 sati, Pantovčak 241.)