Ako Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) ne ispuni uvijete oko imenovanja neovisnog arbitra, vrlo je izvjesno da će Sindikat policije u HNŽ-u u srijedu, 26. travnja, organizirati štrajk upozorenja i prosvjednu šetnju, potvrdio je Feni predsjednik tog sindikata Kemal Đono.

''Važno nam je da se taj proces oko generalnog štrajka 'otkoči', a ukoliko se to ne dogodi do srijede, vrlo je izvjesno da idemo u štrajk upozorenja'', kazao je Đono, dodavši kako je Vladi HNŽ-a potrebno devet mjeseci da imenuje arbitra koji bi trebao odrediti koje poslove policija mora obavljati tijekom generalnog štrajka.

Dodao je kako je Sindikat već donio odluku o štrajku upozorenja, no još uvijek nije odredio mjesto i vrijeme održavanja jer čeka da županijska Vlada ispuni svoj dio obveza.

''Do srijede ih čekamo, a budu li nas i dalje ignorirali idemo u štrajk upozorenja'', ustvrdio je predsjednik Sindikata policije u HNŽ-a, napomenuvši kako je vrlo izvjesno da će štrajk započeti u srijedu, 26. travnja, i trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Dodao je kako Sindikat policije nakon imenovanja arbitra želi pokrenuti generalni štrajk zbog nepostojanja socijalnog dijaloga te nepoštivanja radnog zakonodavstva i izvršnih sudskih odluka.