Nakon što se njihovi zahtjevi nisu našli na dnevnom redu sjednice Vlade HNŽ, koja je održana u utorak u Mostaru, Sindikat doktora medicine i stomatologije HNŽ donio je odluku da će liječnici i stomatolozi s područja ove županije 19. ožujka stupiti u generalni štrajk.

Proceduru za to, pokrenut će već u srijedu, 7. ožujka.

Ova odluka donesena je na današnjoj sjednici Skupštine Sindikata, piše Avaz.

Podsjećaju da su liječnici ranije uputili dopis Vladi HNŽ-a od koje su zatražili da im odgovori hoće li im biti omogućen pregovarački proces i poseban liječnički kolektivni ugovor, kakav su dobile njihove kolege u Federaciji.   

Iako su se liječnici nadali da će njihov dopis biti razmatran na sjednici Vlade, na kraju se ispostavilo da se uopće nije našao na dnevnom redu.

"Rukovodstvo Sindikata zatražit će hitni sastanak do petka s premijerom HNŽ Nevenkom Hercegom, kako bi ponovo iznijeli svoje zahtjeve te će tražiti objašnjenje za svu štetu načinjenu ovom sindikatu ", rečeno je za Bljesak.info iz Sindikata SSDMiSuHNK/Ž.

Također, na sjednici Skupštine Sindikata donesena je i odluka da se 19. ožujka organizira javna tribina na kojoj će biti govora o položaju liječnika u HNŽ.