Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo, ogranak Rama, je danas organiziralo izlet edukativnog sadržaja za učenike OŠ Veselka Tenžere Uzdol. Aktivnost je provedena pod nazivom „Zeleno zlato naše Zemlje“.

Potaknuti  činjenicom da  djeca sve manje vremena provode u igri, druženju i boravku u prirodi  pripremljen je poučan program.  Kroz predavanje mrs. Vedrane Jelić o šumama, prilagođenog školskom uzrastu, učenici su upoznali  od kolike su važnosti šume na zemlji.  

Usvojenost znanja pokazali su kroz kviz znanja. Slijedio je odmor i zajednički ručak, a potom proglašavanje pobjednika kviza.
Drugi dio ovog druženja bio je rekreativnog sadržaja s ciljem poticanja fizičkih aktivnosti i igara u svakodnevnici. Uslijedio je izbor najboljih grupa te na kraju proglašavanje pobjednika dana. Za prva dva mjesta osigurani su bicikli; a za sve sudionike prigodni  darovi. Na kraju susreta učenici su zahvalili don Anti na pomoći koju je pružio u ime HKDD-a pri organiziranju ovog izleta i radionice.

U znak zahvalnosti učenici su uručili Uzdolski križ i crteže s potpisom svih učenika izražavajući želju i molbu da se ovakav susret ponovi.

HKDD je također nagradio učenicu generacije Mariju Stojanović s biciklom.

Oduševljenje i radost zbog sudjelovanja na ovom izletu edukativnog sadržaja  poticaj je da se ovakva vrsta susreta i druženja nastavi.  Svi sudionici su sa sobom ponijeli poruku i pouku: „Čuvajmo naše zeleno zlato!“