Ministri iz HDZ-a BiH su na jučerašnjem Kolegiju zaprijetili bojkotiranjem sjednica Vlade ukoliko na sljedećoj sjednici izvan snage ne bude stavljena Uredba kojom se regulira izbor članova nadzornih odbora u javnim poduzećima, objavila je Federalna televizija.

Prema važećoj uredbi, resorni ministri su nadležni za imenovanja članova nadzornih odbora u javnim poduzećima, dok HDZ insistira da o imenovanjima odlučuje Vlada.

Ministri iz DF-a smatraju kako se stavljanjem izvan snage te uredbe, kojom se razvlašćuju ministarstva, krše važeći zakonski propisi i ukoliko ta uredba bude stavljena izvan snage, oni neće sudjelovati u daljnjem radu.

Premijer Fadil Novalić potvrdio je za FTV da u Vladi postoje nesuglasice oko sporne uredbe. Upravo je to, tvrdi televizija, jedan od razloga što ovog tjedna neće biti održana sjednica Vlade.

Podsjećamo, HDZ BiH je najavio da će zatražiti reviziju poslovanja svih javnih poduzeća, agencija i uprava u Federaciji BiH čemu se protivi DF. SDA je pak objavila kako njihovi partneri u vlasti nisu spremni na kompromise. (bljesak.info)