nte Tomić dužan je isplatiti 30 tisuća kuna Zlatku Hasanbegoviću zbog povreda dostojanstva, ugleda i časti koju je prouzročio objavom teksta 'Jadi političkog minotaura'.

Tekst je objavljen 28. siječnja 2016. godine u srpskom časopisu NIN, a Tomić je u njemu napisao da je Hasanbegović 'retard', 'nemoguće biće, politički minotaur, ideološki jednorog', 'ustaški klaun', 'slaboumni zagrebački musliman' i 'bijednik'. - u prijepornom članku nije bilo govora o različitosti stavova koja dolići demokratskim društvima, argumentiranoj kritici tužiteljeva rada i ideja koje zastupa, ili zdravom kriticizmu i ocjeni, kao ni o toleranciji u dijalogu koja podrazumijeva podnošenje tuđih stavova i kada su potpuno u suprotnosti s vlastitim, nego upravo suprotno.

Ovim riječima, uzimajući u obzir cjelokupni kontekst zbivanja na javnoj sceni i u političkom životu Republike Hrvatske u siječnju 2016., kao i na žalost, i ideološku podijeljenost hrvatskog društva, po stavu ovoga suda prijeđena je granica slobode izražavana ona ne može biti u zoni netolerancije, isključivosti i diskriminacije - stoji u presudi.

Navodi se i kako su objavljene informacije povrijedile tužiteljev integritet, čast, ugled i dostojanstvo čime je nanesena neimovinska šteta zbog povrede prava osobnosti. Piše i kako se Hasanbegović našao u situaciji u kojoj se nikada do tada nije našao te se ona očitovala u uznemirenosti, nesanici i izrugivanju prolaznika zbog čega je jedno vrijeme izbjegavao odlaske na do tada uobičajena mjesta.

Presuda Općinskog građanskog suda u Zagrebu je nepravomoćna, a Tomić mora Hasanbegoviću nadoknaditi i parnični trošak od 12,862,50 kuna.